Kramp in vingers

Ongecontroleerde samentrekking van spieren

Kramp kan optreden in alle delen van het lichaam, inclusief de vingers. Kramp komt meestal heel abrupt. Mensen die het meegemaakt hebben spreken van een irritant ongemak tot een uiterst pijnlijke situatie. De oorzaken van kramp in vingers kunnen variƫren van goedaardig tot een symptoom van een ernstige ziekte. Krampen zijn onvrijwillige samentrekkingen van de spieren. Aangezien de handen ook spieren hebben, kan er ook kramp in de vingers optreden. Tijdens de kramp voelen de vingers hard en stijf.

Kramp in vingers

Vermoeid of tekort aan vitaminen?

Ook de spieren van uw vingers kunnen oververmoeid raken, door ze te lang in een bepaalde positie te houden. Deze aanhoudende positie kan kramp in vingers veroorzaken. Meestal zal de kramp verdwijnen door de vingers traag en zacht uit te rekken. Ook een gebrek aan vitaminen of mineralen kan leiden tot spierstijfheid en kramp in vingers. Door de tekorten aan bepaalde vitaminen of mineralen aan te vullen is het probleem opgelost. Het meest voorkomende tekort bij krampen in spieren, ook in de vingers, is magnesium. Hier kan je veel bijleren over magnesium!

Ernstig?

De oorzaak kan ook ernstiger zijn. Zo kunnen nierfalen, de ziekte van Parkinson en multiple sclerose kramp in vingers veroorzaken. In dit geval moet de ziekte zelf aangepakt worden. Bepaalde medicaties en alcoholisme kunnen ook kramp in vingers veroorzaken.