Stijve vingers

Wat zijn stijve vingers:

Stijve vingers, sommige mensen hebben er last van anderen niet. maar wat zijn stijve vingers nu eigenlijk? Je vingers voelen stijf en gezwollen aan. Je kan ze met moeite bewegen en het kan pijn doen. Meestal heb je het meeste last van hiervan in de morgen en betert het naarmate de dag vordert. Soms betert het niet. wie hier last van heeft, heeft vaak ook last van andere stijve lichaamsdelen zoals een knie of elleboog.

Oorzaak:

Er zijn niet echt oorzaken voor stijve vingers, sommige vrouwen krijgen het na hun zwangerschap. Je het ook krijgen door te lang eenzelfde positie aan te houden met je vingers. Ook kan je last krijgen van stijve vingers nadat je in het gips hebt gezeten en je vingers dus helemaal of gedeeltelijk niet meer kon bewegen. Stress kan ook een oorzaak zijn.

stijve vingers

Wat is er aan te doen:

Blijf in beweging met je vingers! Neem een warm badje en beweeg met je vingers, maar overdrijf niet. Je wil je vingers ook niet overbelasten. Ga ook even langs bij de dokter om bloed te laten prikken of voor een doorverwijzing.