Tintelende vingers

Vervelende tintelingen

Wanneer u gevoelloosheid of tintelende vingers ervaart heeft dit meestal een medische oorzaak. Tintelende vingers kunnen samengaan met branderigheid of zwakte. In de meeste gevallen zullen tintelingen in vingers veroorzaakt worden door een gecomprimeerde zenuw. Dit kan voelbaar zijn tot in de hand en arm.

tintelende vingersMeestal niet ernstig!

Tintelende vingers kunnen ook een ernstige onderliggende medische oorzaak hebben. Zo kunnen carpale tunnel-syndroom, diabetes, multiple sclerose of een traag werkende schildklier aan de oorzaak liggen van tintelende vingers.

In de meeste gevallen is de oorzaak van tintelingen in vingers minder ernstig, en kan het eenvoudig dragen van een stapel boeken of een zware handtas aan de oorzaak liggen. Ook wanneer u de handen lange tijd naar boven houdt kan er tintelende vingers ontstaan omdat er te weinig bloed naar uw handen vloeit.

Tekort aan vitaminen of mineralen?

Ook een tekort aan bepaalde stoffen zoals calcium, kalium en vitamine B-12 kunnen tintelende vingers veroorzaken. Simpel bloedonderzoek kan bepalen of de niveaus te laag zijn om daarna extra vitaminen of mineralen te nemen, of uw voedingspatroon aan te passen. Ook sommige medicijnen veroorzaken tintelingen in de vingers. Vooral bij het begin van een behandeling kan dit een nevenwerking zijn.